Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine MSD GROUP d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter z zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino upravlja podjetje MSD GROUP d.o.o., Petelinje 2b, 6257 Pivka, matična številka: 8276927000 davčna številka: SI20870612, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja ( v nadaljevanju prodajalec ali trgovina ali MSD GROUP).

Splošni pogoji določajo delovanje trgovine MSD GROUP d.o.o., pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med MSD GROUP d.o.o. in kupcem.

Pogoji določajo tudi pravila nakupa na prevzemnem mestu podjetja MSD GROUP d.o.o. Kupca zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz oddanega naročila.

Vsak uporabnik je vsakič znova ob vsakem nakupu opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošne pogoje si je mogoče prebrati tudi na prevzemnem mestu MSD GROUP d.o.o..

MSD GROUP d.o.o. omogoča naslednja plačila:

- Z gotovino ob prevzemu na prevzemnem mestu.

- Z nakazilom na račun MSD GROUP d.o.o. po ponudbi oz predračunu.

- S paypal nakazilom.

- S kreditno kartico na spletni strani.

Po prejemu plačila, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo in v postopek pošiljanja.

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino postanete gost oz obiskovalec MSD GROUP d.o.o. trgovine. Če pa potrdite registracijo v spletni trgovini pa postanete član MSD GROUP d.o.o.. Na oba načina pridobite pravici do nakupa v spletni trgovini.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član MSD GROUP d.o.o. pridobi uporabnik uporabniško ime, ki je enako njegovemu elektronskemu naslovu in geslo. Uporabniško ime in geslo člana MSD GROUP d.o.o. določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med nakupom.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje zamenjati elektronski naslov, mora zahtevek za to poslati na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Sprememba elektronskega naslova bo narejena v naslednjih dneh. O tem bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

 

Podjetje MSD GROUP d.o.o. pošlje račun kupcu v pdf obliki na e poštni naslov kupca.

V primeru osebnega prevzema dobi kupec natisnjen račun.

V primeru plačila z gotovino dobi kupec gotovinski račun.

Na računu je razdeljena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Podano pa je tudi obvestilo o odstopu od pogodbe.

Dolžnost kupca je da pred oddajo naročila preveri pravilnost podatkov.

Naknadnih ugovorov glede pravilnosti podatkov na računu ne upoštevamo.

MSD GROUP d.o.o.se zavezuje, da bo kupcu še preden se zavezuje kakršnakoli ponudba ali pogodba, zagotovil naslednje informacije:

- Podatke o podjetju ( ime, sedež, matično in davčno številko)

- Kontaktne podatke e –pošta in telefon - Bistvene lastnosti izdelkov ( vključno s prodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka.

- Pogoji dostave izdelkov ( način, kraj in rok dostave)

- Način plačila in dostave/ izpolnitve ter rok veljavnosti tega podatka.

- Dostopnost artikla ( vsak izdelek v ponudbi naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

- Cena, ki je jasno in nedvoumno določena in razvidno prikazana, ali že vsebuje davek in stroške prevoza ter drugih dajatev in rok veljavnosti tega podatka.

- Veljavnost ponudbe.

- Rok v katerem je možen odstop od pogodbe ter pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43č ZVPot, v primeru, ko potrošnik v skladu s 43. členom nima pravice do odstopa je o tem izrecno obveščen.)

- Pojasnilo postopka s pritožbo, z vsemi podatki o kontaktih, osebah oz. službi za stike s kupci.

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike MSD GROUP d.o.o., ki so nam zaupali podatke.

Registriran uporabnik postane tisti, ki se registrira.

Gost pa postane tisti, ki opravi samo enkratni nakup.

Za nakup registriranih uporabnikov velja redna cena.

Pri nakupu je mogoče uporabiti darilni bon, kupon ali kodo za popust, ki je bil izdan s stani prodajalca MSd group d.o.o..

Cene veljajo v trenutku naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila in pod določili splošnih pogojev MSD GROUP d. o. o..

Kljub redni ažuriranosti strani se lahko zgodi, da pride do napake v ceni. V tem primeru bo MSD GROUP d.o.o. trgovina dala kupcu možnost do odstopa od pogodbe.

Popusti in promocijske kode se ne seštevajo.

Vplačana sredstva na darilnih bonih se ne obrestujejo.

Darilnih bonov in kod bonusov za popuste ni mogoče menjati za gotovino.

MSD GROUP d.o.o. se zavezuje k trajnem varovanju osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

MSD GROUP d.o.o. hrani podatke registriranih članov: ime, priimek, elektronski naslov, telefon, naslov, naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z MSD GROUP d.o.o..

Navedene osebne podatke uporabi izključno za izpolnitev naročila ( pošiljanje reklamnega gradiva in ostalo potrebno komunikacijo s člani).

Podatki ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste se hrani podatke samo za čas izpolnitve naročila ( ime, priimek, elektronski naslov, telefon, naslov, naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum oddaje naročila ter komunikacijo z MSD GROUP d.o.o.).

Za varovanje osebnih podatkov pa je odgovoren tudi vsak uporabnik sam. Tako, da poskrbi za varnost svojega elektronskega naslova, gesla, uporabniškega imena ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

Postopek obveščanja o stanju nakupa.

Po oddaji naročila je kupec obveščen o sprejetju naročila na njegov elektronski naslov.

Registriranim članom so na spletu vedno dostopni podatki o stanju naročila.

Pri dobavi artiklov, ki jih spletna trgovina MSD GROUP d.o.o. nima v svojem skladišču je MSD GROUP d.o.o. vezana na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi izdelke v skladišče MSD GROUP d.o.o..

Če je nabavna doba zelo dolga , ki jo kupec ne želi čakati lahko sporoči v MSD GROUP d.o.o., da artikel odstrani in vrne morebitno že vplačana sredstva.

MSD GROUP d.o.o.. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih MSD GROUP d.o.o. nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje MSD GROUP d.o.o. ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti.

Naročilo je bilo odpremljeno ali je pripravljeno za prevzem.

Ko je artikel opremljen se kupca o tem obvesti po elektronski pošti.

Kupec je obveščen tudi o možnostih odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne o primeru zamude dostave in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 040 364 428 ali po elektronskem naslovu na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če se zgodi, da je naročilo že opremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

MSD GROUP d.o.o. uporablja tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito in shranjevanje osebnih podatkov. V te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdelala za to pooblaščena organizacija.

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične, le da vpišete podatke podjetja.

Če želite račun na podjetje sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

Spletna MSD GROUP d.o.o. pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

• z gotovino ob prevzemu* (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV)

• z nakazilom na račun podjetja MSD GROUP d.o.o.po predračunu

• S paypal plačilom, pri katerem se kupcu zaračuna provizija paypal.

• S Kreditno kartico.

• odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto). Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun MSD GROUP d.o.o. po predračunu, pri čemer še vedno velja ista cena.

Zaradi narave poslovanja spletne trgovine se ponudba MSD GROUP d.o.o. spreminja zelo pogosto.

Cena v spletni trgovini je prikazana kot redna cena oz. akcijska cena. Akcijska cena je namenjena za vse registrirane uporabnike MSD GROUP d.o.o.. ( to so uporabniki, ki MSD GROUP d.o.o. zaupajo svoje osebne podatke). Registriran uporabnik spletne trgovine postanete z registracijo.

Akcijska cena je posebna ponudba ki velja 3 dni. Razen za izdelke kjer je označeno, da velja akcijska cena do odprodaje zalog.

 

STRUGARSTVO TI OBLJUBLJA GARANCIJO NA ZADOVOLJSTVO.

V 30 DNEH OD PREJEMA, LAHKO VRNETE IZDELEK BREZ DODATNIH STROŠKOV

NE GLEDE NA VAŠ RAZLOG

 

Na spletni strani strugarstvo.com vam omogočamo uspešen spletni nakup:

1. Naročene izdelke  lahko ne glede na razlog enostavno vrnete  (v 30-ih dneh) in vrnili vam bomo kupnino ali zamenjali za drug izdelek.

 

Več o vračilu si lahko preberete tukaj.  

 

Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem MSD GROUP d.o.o. je sklenjena, ko dobi kupec prvo sporočilo o statusu njegovega naročila.

Kot kupec velja podjetje ali oseba, katerega podatki so navedeni na naročilu. Naknadno spreminjanje podatkov kupca ni mogoče. Nakupna pogodba ( prvo sporočilo, ki ga prejme kupec) je v elektronski obliki shranjeno na našem strežniku.

Potrošnik lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če prodajalca obvesti v roku 8 dneh po prevzemu artikla. Prodajalcu mora omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o stvarni napaki lahko od prodajalca zahteva:

- Da odpravi napako ali vrne del plačanega zneska v sorazmernem delu.

- Blago z napako zamenja z novim.

- Vrne plačan znesek in potrošnik vrne izdelek.

KDAJ SE ŠTEJE, DA JE NAPAKA STVARNA.

- Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet.

- Artikel nima lastnosti za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana.

- Artikel nima lastnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane.

- Je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom.

Artikel se preverja in primerja z drugimi brezhibnimi artikli, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalci oz. navedbami na samem izdelku.

Kupec mora prodajalca o morebitni stvarni napaki obvestit z natančnim opisom, lahko tudi s fotografijo in opisom, v zakonsko določenem roku.

Obrazec za prijavo stvarne napake dobite od prodajalnca.

Pravice potrošnikov o uveljavljanju stvarne napake na artiklu ureja zakon o varstvo potrošnikov.

PREVZEM ARTIKLOV, KI SO BILI OBRAVNAVANI ZARADI STVARNE NAPAKE ALI ZARADI OBRAVNAVE GARANCIJE ALI ZARADI OBRAVNAVE STVARNE NAPAKE. Kupec je dolžan artikel, ki da je predal prodajalcu v kakršnokoli obravnavo prevzeti na sedežu podjetja.

Če je bil artikel poslan po pošti, da vrnemo na dostavni naslov. Prodajalec pošlje potrošniku obvestilo in ga pozove naj prevzame izdelek. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od prejetega obvestila.

Po poteku roka prodajalec hrani izdelek še šest mesecev. Prodajalec ima za ta čas hranjenja pravico zaračunati stroške skladiščenja 1€/ dan. Po poteku šest mesecev lahko prodajalec izdelek proda na spletni MSD GROUP d.o.o.

Prodajalec kupcu 14 dni pred potekom šest mesecev pošlje obvestilo o nameravani prodaji ali o podaritvi izdelka.

Razliko med kupnino in stroški skladiščenja se vrne kupcu.