Postopek obveščanja o stanju nakupa.

Po oddaji naročila je kupec obveščen o sprejetju naročila na njegov elektronski naslov.

Registriranim članom so na spletu vedno dostopni podatki o stanju naročila.

Pri dobavi artiklov, ki jih spletna trgovina MSD GROUP d.o.o. nima v svojem skladišču je MSD GROUP d.o.o. vezana na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi izdelke v skladišče MSD GROUP d.o.o..

Če je nabavna doba zelo dolga , ki jo kupec ne želi čakati lahko sporoči v MSD GROUP d.o.o., da artikel odstrani in vrne morebitno že vplačana sredstva.

MSD GROUP d.o.o.. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih MSD GROUP d.o.o. nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje MSD GROUP d.o.o. ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti.

Naročilo je bilo odpremljeno ali je pripravljeno za prevzem.

Ko je artikel opremljen se kupca o tem obvesti po elektronski pošti.

Kupec je obveščen tudi o možnostih odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne o primeru zamude dostave in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 040 364 428 ali po elektronskem naslovu na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če se zgodi, da je naročilo že opremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.