Strugarstvo
+386 41 671 176

Splošni pogoji spletne trgovine MSD GROUP d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter z zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino upravlja podjetje MSD GROUP d.o.o., Petelinje 2b, 6257 Pivka, matična številka: 8276927000 davčna številka: SI20870612, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja ( v nadaljevanju prodajalec ali trgovina ali MSD GROUP).

Splošni pogoji določajo delovanje trgovine MSD GROUP d.o.o., pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med MSD GROUP d.o.o. in kupcem.

Pogoji določajo tudi pravila nakupa na prevzemnem mestu podjetja MSD GROUP d.o.o. Kupca zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz oddanega naročila.

Vsak uporabnik je vsakič znova ob vsakem nakupu opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošne pogoje si je mogoče prebrati tudi na prevzemnem mestu MSD GROUP d.o.o.

Uporabniki

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino postanete gost oz obiskovalec MSD GROUP d.o.o. trgovine. Če pa potrdite registracijo v spletni trgovini pa postanete član MSD GROUP d.o.o.. Na oba načina pridobite pravici do nakupa v spletni trgovini.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član MSD GROUP d.o.o. pridobi uporabnik uporabniško ime, ki je enako njegovemu elektronskemu naslovu in geslo. Uporabniško ime in geslo člana MSD GROUP d.o.o. določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med nakupom.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje zamenjati elektronski naslov, mora zahtevek za to poslati na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Sprememba elektronskega naslova bo narejena v naslednjih dneh. O tem bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

Dostopnost do informacij

MSD GROUP d.o.o.se zavezuje, da bo kupcu še preden se zavezuje kakršnakoli ponudba ali pogodba, zagotovil naslednje informacije:

- Podatke o podjetju ( ime, sedež, matično in davčno številko)

- Kontaktne podatke e –pošta in telefon - Bistvene lastnosti izdelkov ( vključno s prodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka.

- Pogoji dostave izdelkov ( način, kraj in rok dostave)

- Način plačila in dostave/ izpolnitve ter rok veljavnosti tega podatka.

- Dostopnost artikla ( vsak izdelek v ponudbi naj bi bil dostopen v razumljivem roku)

- Cena, ki je jasno in nedvoumno določena in razvidno prikazana, ali že vsebuje davek in stroške prevoza ter drugih dajatev in rok veljavnosti tega podatka.

- Veljavnost ponudbe.

- Rok v katerem je možen odstop od pogodbe ter pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43č ZVPot, v primeru, ko potrošnik v skladu s 43. členom nima pravice do odstopa je o tem izrecno obveščen.)

- Pojasnilo postopka s pritožbo, z vsemi podatki o kontaktih, osebah oz. službi za stike s kupci.

Varovanje podatkov

MSD GROUP d.o.o. se zavezuje k trajnem varovanju osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

MSD GROUP d.o.o. hrani podatke registriranih članov: ime, priimek, elektronski naslov, telefon, naslov, naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z MSD GROUP d.o.o..

Navedene osebne podatke uporabi izključno za izpolnitev naročila ( pošiljanje reklamnega gradiva in ostalo potrebno komunikacijo s člani).

Podatki ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste se hrani podatke samo za čas izpolnitve naročila ( ime, priimek, elektronski naslov, telefon, naslov, naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum oddaje naročila ter komunikacijo z MSD GROUP d.o.o.).

Za varovanje osebnih podatkov pa je odgovoren tudi vsak uporabnik sam. Tako, da poskrbi za varnost svojega elektronskega naslova, gesla, uporabniškega imena ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.

Varnost

MSD GROUP d.o.o. uporablja tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito in shranjevanje osebnih podatkov. V te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdelala za to pooblaščena organizacija.

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja spletne trgovine se ponudba MSD GROUP d.o.o. spreminja zelo pogosto.

Cena v spletni trgovini je prikazana kot redna cena oz. akcijska cena. Akcijska cena je namenjena za vse registrirane uporabnike MSD GROUP d.o.o.. ( to so uporabniki, ki MSD GROUP d.o.o. zaupajo svoje osebne podatke). Registriran uporabnik spletne trgovine postanete z registracijo.

Akcijska cena je posebna ponudba ki velja 3 dni. Razen za izdelke kjer je označeno, da velja akcijska cena do odprodaje zalog.

Naročila

Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem MSD GROUP d.o.o. je sklenjena, ko dobi kupec prvo sporočilo o statusu njegovega naročila.

Kot kupec velja podjetje ali oseba, katerega podatki so navedeni na naročilu. Naknadno spreminjanje podatkov kupca ni mogoče. Nakupna pogodba ( prvo sporočilo, ki ga prejme kupec) je v elektronski obliki shranjeno na našem strežniku.

Način plačila

MSD GROUP d.o.o. omogoča naslednja plačila:

- Z gotovino ob prevzemu na prevzemnem mestu ali ob dostavi. Naročilo boste plačali ob prevzemu v skladišči ali dostavni službi.

- Z nakazilom na račun MSD GROUP d.o.o. po ponudbi oz. predračunu. Naročilo bomo odpremili po prejemu sredstev na naš bančni račun. 

- S Paypal nakazilom. Plačilo izvedete v naši košarici in ga prejmemo tako. Tako gre tudi naročilo takoj v obdelavo. 

- S kreditno kartico na spletni strani. Plačilo s kartico prav tako izvedete v naši košarici in naročilo gre takoj v nadaljnjo obdelavo. 

- Z valuto 30 dni. Način plačila velja za podjetja in zavode. Pogoj za ohranitev statusa plačevanja po valuti je redno plačevanje računov znotraj valute. Status se izgubi v primeru nerednega plačila. Neplačane terjatve za katere je bil izdan opomin in po opominu ni bilo prejeto plačilo predamo v sodno izvršbo.

Način opominjanja:

-1. opomin se izda takoj po preteku valute 30 dni. 

-2. opomin se izda 37. dan od dneva nakupa (ob izdaji opomina se prekine nadalja možnost sodelovanja s plačilom po valutu)

- V primeru neplačila se 44. dan od dneva nakupa poda sodno izvržbo.

 Vsa naročila prejeta do 13:00 ure načeloma odpremimo že isti dan. 

Izdaja računa

Podjetje MSD GROUP d.o.o. pošlje račun kupcu v pdf obliki na e poštni naslov kupca.

V primeru osebnega prevzema dobi kupec natisnjen račun.

V primeru plačila z gotovino dobi kupec gotovinski račun.

Na računu je razdeljena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Podano pa je tudi obvestilo o odstopu od pogodbe.

Dolžnost kupca je da pred oddajo naročila preveri pravilnost podatkov.

Naknadnih ugovorov glede pravilnosti podatkov na računu ne upoštevamo.

Cene

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike MSD GROUP d.o.o., ki so nam zaupali podatke.

Registriran uporabnik postane tisti, ki se registrira.

Gost pa postane tisti, ki opravi samo enkratni nakup.

Za nakup registriranih uporabnikov velja redna cena.

Pri nakupu je mogoče uporabiti darilni bon, kupon ali kodo za popust, ki je bil izdan s stani prodajalca MSd group d.o.o..

Cene veljajo v trenutku naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila in pod določili splošnih pogojev MSD GROUP d. o. o..

Kljub redni ažuriranosti strani se lahko zgodi, da pride do napake v ceni. V tem primeru bo MSD GROUP d.o.o. trgovina dala kupcu možnost do odstopa od pogodbe.

Popusti in promocijske kode se ne seštevajo.

Vplačana sredstva na darilnih bonih se ne obrestujejo.

Darilnih bonov in kod bonusov za popuste ni mogoče menjati za gotovino.

Obveščanje o stanju nakupa

Postopek obveščanja o stanju nakupa.

Po oddaji naročila je kupec obveščen o sprejetju naročila na njegov elektronski naslov.

Registriranim članom so na spletu vedno dostopni podatki o stanju naročila.

Pri dobavi artiklov, ki jih spletna trgovina MSD GROUP d.o.o. nima v svojem skladišču je MSD GROUP d.o.o. vezana na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi izdelke v skladišče MSD GROUP d.o.o..

Če je nabavna doba zelo dolga , ki jo kupec ne želi čakati lahko sporoči v MSD GROUP d.o.o., da artikel odstrani in vrne morebitno že vplačana sredstva.

MSD GROUP d.o.o.. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih MSD GROUP d.o.o. nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje MSD GROUP d.o.o. ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti.

Naročilo je bilo odpremljeno ali je pripravljeno za prevzem.

Ko je artikel opremljen se kupca o tem obvesti po elektronski pošti.

Kupec je obveščen tudi o možnostih odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne o primeru zamude dostave in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 041 671 176 ali po elektronskem naslovu na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če se zgodi, da je naročilo že opremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

Pravne osebe (pravila za nakup)

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične, le da vpišete podatke podjetja.

Če želite račun na podjetje sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

Spletna MSD GROUP d.o.o. pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

• z gotovino ob prevzemu* (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV)

• z nakazilom na račun podjetja MSD GROUP d.o.o.po predračunu

• S paypal plačilom, pri katerem se kupcu zaračuna provizija paypal.

• S Kreditno kartico.

• odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto). Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun MSD GROUP d.o.o. po predračunu, pri čemer še vedno velja ista cena.

Stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če prodajalca obvesti v roku 8 dneh po prevzemu artikla. Prodajalcu mora omogočiti, da stvar pregleda.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o stvarni napaki lahko od prodajalca zahteva:

- Da odpravi napako ali vrne del plačanega zneska v sorazmernem delu.

- Blago z napako zamenja z novim.

- Vrne plačan znesek in potrošnik vrne izdelek.

KDAJ SE ŠTEJE, DA JE NAPAKA STVARNA.

- Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet.

- Artikel nima lastnosti za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana.

- Artikel nima lastnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene ali predpisane.

- Je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom.

Artikel se preverja in primerja z drugimi brezhibnimi artikli, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalci oz. navedbami na samem izdelku.

Kupec mora prodajalca o morebitni stvarni napaki obvestit z natančnim opisom, lahko tudi s fotografijo in opisom, v zakonsko določenem roku.

Obrazec za prijavo stvarne napake dobite od prodajalnca.

Pravice potrošnikov o uveljavljanju stvarne napake na artiklu ureja zakon o varstvo potrošnikov.

PREVZEM ARTIKLOV, KI SO BILI OBRAVNAVANI ZARADI STVARNE NAPAKE ALI ZARADI OBRAVNAVE GARANCIJE ALI ZARADI OBRAVNAVE STVARNE NAPAKE. Kupec je dolžan artikel, ki da je predal prodajalcu v kakršnokoli obravnavo prevzeti na sedežu podjetja.

Če je bil artikel poslan po pošti, da vrnemo na dostavni naslov. Prodajalec pošlje potrošniku obvestilo in ga pozove naj prevzame izdelek. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od prejetega obvestila.

Po poteku roka prodajalec hrani izdelek še šest mesecev. Prodajalec ima za ta čas hranjenja pravico zaračunati stroške skladiščenja 1€/ dan. Po poteku šest mesecev lahko prodajalec izdelek proda na spletni MSD GROUP d.o.o.

Prodajalec kupcu 14 dni pred potekom šest mesecev pošlje obvestilo o nameravani prodaji ali o podaritvi izdelka.

Razliko med kupnino in stroški skladiščenja se vrne kupcu.

Poškodovana embalaža

Odprta ali poškodovana embalaža Artikli s poškodovano ali odprto embalažo, so bili vrnjeni v MSD GROUP d.o.o. in gredo v nadaljnjo prodajo.

Tip pomanjkljivosti ali stanje embalaže je navedeno v opisu artikla in na računu.

Vrnjene artikle pregledamo in jih damo v nadaljnjo prodajo samo, če še vedno normalno delujejo in do artikli nepoškodovani.

Darilni boni in kode za popust

Darilni bon MSD GROUP d.o.o.

Darilni bon podjetje izda v primeru naplačila in naročila.

Pošljemo ga v elektronski obliki. Vsebuje kodo s katero kupec ob plačilu vpiše v način plačila.

Darilni bon je mogoče kupiti tako, da pošljete naročilo na e naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Menjava bona za gotovino ni mogoča.

Bon je unovčljiv v celotnem znesku.

Koda za popust

Unovčljivost kode za popust je časovno omejena.

V primeru, da kupce kasneje prekliče naročilo, kjer je uporabil kodo za popust, ni upravičen do nove ugodnosti s tega naslova.

Kodo za popust lahko uporabite tako, da jo vpišete v okno namenjeno temu v zavihku plačilo.

Nagradne igre

Pravila nagradnih iger Organizator nagradne igre je prodajalec MSD GROUP d.o.o., Petelinje 2b, 6257 Pivka. Udeleženec je fizična oseba, ki sodeluje nagradnih akcijah, ki so objavljene na spletni strani www.strugarstvo.com.

Dobitnike nagrad določi komisija/organizator z žrebom ali računalniški izbor naključno.

Pravila sodelovanja v nagradni igri:

• Za sodelovaje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov.

• Udeleženci nagradne igre so lahko državljani Republike Slovenije in Evropske unije.

• V nagradni igri ne morejo sodelovati zaposleni pri organizatorju in njihovi ožji družinski člani.

• Pravne osebe ne morejo biti udeleženci nagradne igre.

• Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

• V žrebanju sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre.

• En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat.

• Rezultat žrebanje je dokončen. Pritožba ni mogoča.

• Dobitnik bo o prejemu in prevzemu nagrade obveščen po elektronski pošti.

• Izplačilo nagrade v gotovini ni mogoče.

• Dobitnik je organizatorju dolžan posredovati svoje osebne podatke: Ime , priimek, naslov, e-pošta, telefonsko in davčno številko- v treh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.

• Plačilo vseh davkov od nagrad je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine.

• Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine.

• Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade.

• Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami.

• Nagrade niso prenosljive.

• V kolikor nagrajenec ne izpolnjuje obveznosti, se šteje, da nagrade ne želi sprejeti, ter je organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti. Organizator po tem dobi pravico z nagrado razpolagati v kak drug namen.

• V kolikor organizator v roku treh delovnih dni od trenutka ko pošlje obvestilo o tem da je bil izžreban, iz katerokoli razloga ( npr: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti ali naslov ali e naslov je nepopoln, napačen) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti, ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

• Organizator igre vse osebne podatke, ki jih pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator lahko osebne podatke pridobljene od udeležencev uporablja izključno za namene, za katere so bili pridobljeni.

• Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja.

• Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

• Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek.

• S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre.

• Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosa v obrazcu na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

Mnenja in ocene

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo ob izdelkih so del skupnosti vseh uporabnikov.

MSD GROUP d.o.o. omogoča vsem uporabnikom, da napišejo svoje mnenje, oceno… Pred končno objavo pa jih MSD GROUP d.o.o. pregleda.

MSD GROUP d.o.o., ne objavi ocen, ki so žaljivi, neprimerni in ne nudijo koristnih informacij o izdelku.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega komentarja, menja in ocene. Dovoljuje objavo del ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih MSD GROUP d.o.o..

MSD GROUP d.o.o. ima pravico, da vsebino mnenja ali komentarja uporablja časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu MSD GROUP d.o.o.. Avtor mnenja hkrati izjavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja ter da pravice prenaša na MSD GROUP d.o.o.

Odstop od pogodbe (potrošnik)

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na elektronski naslov prodajalca Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Reklamacijski rok je 8 dni za pravne in 14 dni za fizične osebe.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik izdelke vrne po pošti ali ga osebno prinese na naslov podjetja MSD GROUP d.o.o. , Petelinje 2b, 6257 Pivka.

Obrazec za odstop od pogodbe najdete na spletni strani med obrazci.

Vrnitev prejetih artiklov v roku za odstop od pogodbe se šteje kot odstop od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti v nespremenjeni količini in nepoškodovan. Razen, če je artikel pokvarjen ali ima napako.

Potrošnik ne sme artiklov uporabljati do odstopa od pogodbe.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je posledica ravnanja, ki ni nujno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga.

Edini strošek, ki je breme potrošnika pri odstopu od pogodbe je vračilo artikla ( poštnina, dostava na prevzemno mesto)

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu v največ 30 dneh po poslanem obrazcu odstop od pogodbe.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri izdelkih ki so bili izdelani po navodilih potrošnika.

Poleg tega ni mogoče vrniti izdelka, kjer je bil poškodovan varnostni pečat.

Vplačana sredstva se vrne na transakcijski račun.

Če je bila unovčena koda za popust ali kak drug bonus, se uporabniku vrne vplačan znesek.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti.

Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki je komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine.

Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla.

V primeru uveljavljanja garancije artikla iz kompleta velja garancijski rok proizvajalca.

Komunikacija oglasi

Komunikacija MSD GROUP d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila MSD GROUP d.o.o. bodo vsebovala naslednje sestavine:

• Pošiljatelj MSD GROUP d.o.o. bo jasno razviden.

• Jasno bo razvidno, da gre za oglasno sporočilo trgovine MSD GROUP d.o.o..

• Jasno bo predstavljen način odjave od oglasnih sporočil.

Omejitev odgovornosti

MSD GROUP d.o.o. se po najboljših močeh trudi za ažurnost podatkov na spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelka, cena, rok dobave spremeni tako hitro, da MSD GROUP d.o.o. včasih ne uspe ažurirati spletne trgovine. V tem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili odstop od pogodbe.

MSD GROUP d.o.o. ima možnost odstopa od pogodbe, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih MSD GROUP d.o.o. v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Pritožbe

MSD GROUP d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

MSD GROUP d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svoje dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb kupcev.

V primeru težav se kupec s prodajalcem MSD GROUP d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 041 671 176 ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

MSD GROUP d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si MSD GROUP d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi MSD GROUP d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

MSD GROUP d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Logo Strugarstvo